Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools


Véletlen Kissy-szakasz

E cikk tartalma nem más, mint a Kissy egyik szakasza véletlenszerűen kisorsolva. Persze megeshet, hogy az olvasó pont egy cikk címét vagy a VÉGE feliratot kapja – a cikket újratöltve kap valami mást.


Fantasztikus, gondolta Kissy, mialatt a többiekkel besurrant a ház mögé. Még meg se nézte közelről az ajándékát, de már az jár az eszében, hogy ő a társaival együtt akar motorozni. Ilyen egy igazi Jerry csapategér.
  Megfogta a kormányt, bal lábbal kilökte a támasztót és elindult.
  Vanessa teljesen elképedt, amikor az öt mini és Nimby besétált az udvarra, mindenki egy-egy motort tolva. Egyiktől a másikhoz lépkedett, a motorokat bámulta döbbenten, aztán cincogott egyet és szaladt a sajátjához.
  Kinroad XT volt, ötven köbcentis kismotor, maximális sebessége negyvenöt kilométer óránként. Tizenhat éves kor alatt ilyet vezethet az ember. Nimby is ilyet kapott, csak az övé kék volt, Vanessáé pedig piros. Egy henger, nem egészen három lóerő, a súlya százkét kiló, plusz tizennégy liter benzin. Kínai gyártmány, idei modell, vadonatújan, bár garancia nélkül, mert Yves bácsi kicsit belepiszkált itt-ott. De persze úgyis ő fogja szervizelni.
  A minik sokkal komolyabb gépeket kaptak. Yamaha YBR, százhuszonöt köbcenti, tíz lóerő, tizennyolc éves korukig csak nyolcvannal mehetnének vele, de hát annyival se fognak, amíg a mikrók nem tudják utolérni őket. Mind az öt más színű volt, piros, kék, sárga, ezüst és fekete, de egyelőre nem döntötték el, melyik kié lesz. Kissy a kéket tolta éppen.
  A maxik nem kapnak motort, nekik van jogsijuk autóra, vezessék azt. Esetleg az alapítvány később vehet valamilyen kiskocsit, hogy ha a minik motorral érkeznek egy bevetés helyszínére, akkor a maxik és a zsebek jöhessenek autóval, és ne kelljen a mikrobuszt mozgatni. De ez ráér. A zsebek persze pláne nem kaphatnak motort, amíg be nem töltik a tizennégyet.
  – Hát jó – mondta Elke. – Rádumáztatok. Gyorsan megnövöm magamat, és zöld motrot kérek.
  – Kapsz helyette egy zöld ruhát – felelte Kissy –, ha még öt-hat évig tizenegy éves maradsz.
  – És az jó neked miért?
  Kissy összeborzolta a zseb haját.
  – Mert így vagy helyes, ilyen kicsinek.
  Elke vigyorgott.
  – Ha szép ruha lesz, nem bánkódom.
  – Nem bánod.
  – Vagy azt. De shindyek jobban örülnék neki, ha maradnék ilyen kicsike, nem? Te választod a ruhát, ők adják össze árát. Így igazságos.


Láng Attila D., 2015.11.19., 00:05:31

Kissy

Az arany útKérjük, szépen kérjük, igazán

You could leave a comment if you were logged in.