Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools
Rokonok

Érdekes dolgokat figyelek meg a filmen. Szabó István két szerepet osztott külföldi barátaira, a polgármestert és egy kishivatalnokot. A polgármester Oleg Tabakov, aki remek – a hangja Szilágyi Tibor, aki szintén remek. De nem illenek össze. A kishivatalnok, Menzel úr Jiří Menzel, akinek színészként is nagy múltja van, magyar filmekben is sokszor játszott már. A hangja maga Szabó István, és ők nagyszerűen összeillenek.
  Amolyan igazi Szabó István-i film, ami klassz dolog, mindig nagyon szerettem a filmjeit. Szép narancsos tónusok (Koltai Lajos), nagyszerűen vezetett színészek – de közte néhány, akiket talán nem a legjobban párosított össze szerepükkel. Tabakov még ordítás közben is inkább egy kedves öreg télapó, mint az a vérszívó, akit Móricz leír. Csányi Sándor valahogy nem elég elveszett annak a fiatalembernek, aki belecsöppen a nagy életbe, de nem is elég tekintélyes mint nagyságos főügyész úr. Valahol a kettő között. Kicsit sótlan szegény. Tóth Ildikó nagyon jó, Marozsán Erika, jaj de rég nem láttam, és Kállai Ferenc is nagyon jó. De Eperjes Károly a legjobb, egyszerűen muszáj megenni, annyira fantasztikus. Eperjes általában fantasztikus, főleg negatív szerepben, de például az Uramistenben is nagyon szeretem.
  És Madaras József utoljára még eljátszott egy öreg koldust.


Láng Attila D., 2010.6.3.

Csányi Sándor Eperjes Károly film Kállai Ferenc Koltai Lajos Madaras József Marozsán Erika Menzel‚ Jiří Móricz Zsigmond Rokonok Szabó István Szilágyi Tibor Tabakov‚ Oleg Tóth Ildikó Uramisten

Édes drága Debi!Versailles-ban vesszen Trianonoztak

You could leave a comment if you were logged in.