Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools
Macskatükör


  A minap édes dolgot láttam. Az üvegezett bejárati ajtónk mindkét oldalán állt egy-egy fekete macska, és nézték egymást. Én pedig elképzeltem, mi járhat a fejükben.
  2403-1.jpgDuci: „Istenem, milyen jó lenne odakint. Ugrálhatnék fára, le-föl, hajkurászhatnám a madarakat, a lányokat, behúzhatnék egyet a szomszéd vörösnek, szabadon járkálhatnék, amerre csak akarok. De szép is lenne. Nem lennék ilyen kövér, nem kellene attól félnem, hogy mikor áll neki a gazdasszony megkurtítani gyönyörűséges nyolc kilómat. Végre vágás helyett koptathatnám a körmömet igazi fatörzsön. És oda pisilhetnék a kertben, ahova csak akarok, nem kellene egy vacak almostálban kapirgálnom. Éjszaka vadászhatnék, én lennék az egerek réme. Ó, de jó is lenne.”
  2403-2.jpgDuci-klón: „Istenem, milyen jó lenne odabent. Nem kellene ugrálgatnom, szaladgálnom, hanem kényelmesen alhatnék a fotelban, nem bosszantanának a madarak, nem izgatnának a lányok, röhögve nézhetném az ablakból, amint mások püfölik a szomszéd vöröst, végre nem kellene mindenfele császkálnom, hogy egy kis nyugalmam legyen. De szép is lenne. Végre jól meghízhatnék az első osztályú kaján, azt lesné a gazdasszony, milyen finomságokkal növelhetné meg nyomorúságos két kilómat. Végre nem kellene vacak fatörzseken koptatni a körmömet, utálom, hogy mindig telemegy tüskével, csak odatartanám és levágnák. Végre lenne saját almostálam, amibe csak én pisilhetek. Éjszaka kedvemre alhatnék, úgyis félek az egerektől. Ó, de jó is lenne.”


Láng Attila D., 2010.1.25.

Krisz cikkei macska


  
Világok harca tizenhárom változatbanSzolgáltatói hivatal