Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools
Használati útmutató a szívószálhoz

Tisztelt Vásárlónk!

Köszönjük, hogy megtisztelte bizalmával termékünket, a szívószálat. Az alábbiakban szeretnénk rövid ismertetést adni termékünkről.
  A szívószál működési elve a légritka tér keltésével történő (ún. félvákuumcsöves) italtovábbítás. A szívószál nem automatikus! Használata az alábbi lépések szerint történhet:
  1. Helyezze a szívószál egyik végét a felszívandó ital belsejébe. Ennek során ügyeljen arra, hogy az ital felszíne a szívószál két vége között helyezkedjen el. A helyes működésnek nem feltétele, de az Ön kényelme érdekében hasznos, ha a szívószál úgynevezett alsó végét helyezi az italba. Ez a vég az, amelyik a szívószálon kialakított ún. hajlító recézettől távolabb helyezkedik el.
  2. A szívószál felső végét vegye a szájába.
  3. Gyakoroljon szívó hatást a szívószál felső végére.
  4. A szívószálban keletkező légritka tér hatására az edényben levő ital szintje a szívószál falain belüli területen emelkedni fog.
  5. Tartsa fenn a szívó hatást mindaddig, amíg az ital egy része az Ön szájába nem érkezik. Ekkor az italt le tudja nyelni.
  6. Amikor a lenyelt ital mennyiségét elegendőnek tartja, szüntesse meg a szívó hatás gyakorlását és engedje ki szájából a szívószálat.
  7. A szívószál használaton kívül is az italban tartható. A nagyobb kényelem érdekében a szívószál oldalát ilyenkor az edény falához támaszthatja.

FONTOS TUDNIVALÓK

A szívószál nem képes különbséget tenni fogyasztható és az egészségre káros folyadékok között. Saját egészsége, testi épsége érdekében ügyeljen arra, hogy a szívószállal csak iható folyadékokat továbbítson!
  A szívószál működésének fontos tényezője a légköri nyomás, amely az ital szívószálon kívüli részének felszínére pressziót gyakorol, ezáltal lehetővé teszi az italtovábbítást. Légüres térben ezért a szívószál nem működik!
  A szívószál a teljes súlytalanság állapotában is használható, ilyenkor ügyelni kell azonban arra, hogy a szívószál végét az italból képződött gömb alakú objektum belsejébe juttassuk.
  A szívószál nem vagy csak csökkentett hatásfokkal használható üres vagy lyukas poharak, palackok tartalmának továbbítására. További részletes információért, kérjük, olvassa el a pohár vagy palack használati útmutatóját.

HIBAELHÁRÍTÁS

A szívószál nem továbbítja az italt.
  1. Ellenőrizze, hogy a szívószál alsó vége az ital belsejében, felső vége pedig az Ön szájában van-e. Ha bármelyik vég nem a megfelelő helyen van, tegye oda és próbálja újra.
  2. Ellenőrizze, hogy a szívószál nem záródott-e el. Emelje ki a szívószál alsó végét az italból és fújjon bele. Amennyiben a szívószál alsó végéből nem távoznak nagy sebességgel italcseppek, és kezét odatartva nem észlel légáramlást, a szívószál eldugult. A szükséges teendőket a KARBANTARTÁS fejezetben találja.
  3. Ellenőrizze, hogy a szívószál oldala nem lyukas-e. Tekintsen végig a szívószál teljes hosszúságán, minden oldalról. Ha lyukat vagy repedést észlel, lapozzon a KARBANTARTÁS fejezethez.

Az italnak nem a kívánt íze van.
  1. Ellenőrizze, hogy az ital ízét a szívószál változtatja-e meg. Vegye ki szájából a szívószálat és kóstolja meg az italt szívószál nélkül (részletes információkért forduljon a felhasznált pohár vagy palack használati utasításához vagy az adott vendéglátó-ipari egység vevőszolgálatához). Ha az ital ízében különbséget észlel, a szívószál szennyezett. Kérjük, lapozzon a KARBANTARTÁS fejezethez.
  2. Ha az ital ízét nem a szívószál változtatja meg, cserélje vagy cseréltesse ki az italt. A felhasznált szívószálat ez esetben szennyeződöttnek kell tekinteni; a teendőkért lapozzon a KARBANTARTÁS fejezethez.

KARBANTARTÁS

Elzáródott, lyukas, repedt vagy szennyeződött szívószál esetén a teendők a következők:
  1. Helyezze a szívószálat a MŰANYAG feliratú hulladékgyűjtőbe. Amennyiben ilyen nem hozzáférhető, helyezze bármilyen általános célú hulladékgyűjtőbe.
  2. Vegyen ki a zacskóból egy másik szívószálat.
  Amennyiben a 2. lépés nem végrehajtható, mert a zacskóban nincs több szívószál, a teendők a következők:
  1. Helyezze a zacskót a MŰANYAG feliratú hulladékgyűjtőbe. Amennyiben ilyen nem hozzáférhető, helyezze bármilyen általános célú hulladékgyűjtőbe.
  2. Vegyen az üzletben egy másik csomag szívószálat.


Láng Attila D., 2007.12.16.

fogyasztóvédelem használati utasítás irodalom


  
Így írnak az arabok 2.北京市 Běijīng shì 3.