Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools


Az ebadta eladta

Ők nem tudnak ezzel mit kezdeni, mondták a parkolási önhatóság őrmesterei, amikor a jóember bemutatta a hatóságilag hitelesített, letanúzott, nagypöcsét-ráütött szupervalódi szerződést arról, hogy ő már eladta az autóját – két évvel ezelőtt. Az önhatóságot ez nem érdekli, fizessen. Sőt mi több, ha megvan az új tulajdonos is, annál jobb, akkor fizessen ő is, mind a kettőnek kiküldik a tízezrekről szóló csekkeket a dörgedelmes parancsokkal.
  Tetszik tudni, ha Tulaj1 eladja az autóját Tulaj2-nek, és Tulaj2 nem jelenti be a változást, az csalás. A csalást büntetik. Van egy papír (a szerződés), amivel Tulaj2-t meg lehet találni és rá lehet verni a balhét. Akkor is, ha az autó azóta már Tulaj7 birtokában van. Tulaj2-t megtalálni a parkolási önhatóság érdeke, mert abban a szent pillanatban, hogy Tulaj1 eladta az autót, már nem az ő felelőssége, tehát ő jogszerűen nem fizet, tehát az önhatóság a károsult.
  Ha viszont az önhatóság nem ered Tulaj2 nyomába, hanem valaki máson próbálja behajtani a pénzt, akkor egyrészt bűnpártolást követ el, mert hagyja, hogy Tulaj2 megússza, másrészt csalást, mert olyantól követel pénzt, akiről tudja, hogy nem tartozik neki.
  Az önhatóság vezéregere tehát, aki a híradóban nyilatkozott, legjobban teszi, ha ügyvédet fogad, de nem Tulaj1 ellen, hanem saját védelmére.


Láng Attila D., 2008.1.24.

autó csalás jog parkolási önhatóság

Mi se borMozgássérült magas autóban

Discussion

Enter your comment:
A hozzászólásokban sem webcím, sem HTML kód nem használható.