Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools
A Fidesz fölmentette Tibit

Hol volt, hol nem volt, három évvel ezelőtt Tibi azt találta mondani, hogy Deutsch-akkoribanFüris Tamás a Fidesz második számú díszzsidója, és a Fidesz majdnem megette Tibit. Le kellett mondania parlamenti képviselői ambícióiról, és jelkép lett a neve fideszes körökben.
  Mostanáig. Mert Bencsik János, aki nemcsak fideszes képviselő, de ráadásul parlamenti, nem önkormányzati, és még polgármester is, az ATV Egyenes beszéd című műsorában párhuzamot vont egy gazdasági-munkaügyi becsapás és emberek elgázosítása között. Kálmán Olga valósággal kidobta a tévéstúdióból.
  Ez idáig nem hallottam, hogy a Fidesz megette volna Bencsiket. A személytől és az általa elfoglalt pozíciótól függetlenül kétségtelen, hogy Bencsik megnyilvánulása összehasonlíthatatlanul durvább, mint Tibié, akinek 2006-os kiszólása legalábbis vitatható. (A Fidesz reakciója valahogy azt az érzést kelti az emberben, hogy a zsidó szó, ami végeredményben egy népcsoport neve, nem illendő jólnevelt emberek között, ilyen szót nem illik használni, ez káromkodás.) Bencsik szemlátomást nyíltan vállalja antiszemita érzelmeit, amire a Fidesztől az lenne a logikus reakció, hogy elhatárolódik tőle, kidobja a pártból és nagyon sajnálja, hogy egyáltalán bevette.
  Ez eddig még nem történt meg. Biztos azért, mert hétvége van. Úgyhogy Tibi „bűne” utólag legalizálva van.


Láng Attila D., 2009.6.13.

tagpage


  
Morvai KukkinaÍgy írnak az örmények 2.