Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools
2005

2005 nekünk kétségkívül a változások éve volt. Fontos változtatást hajtottunk végre családi életünkben. Megvettük a kocsinkat, ezzel függetlenítve magunkat és eltörölve a szabad mozgásunk előtt álló legnagyobb akadályt. Leszámoltunk a fogyatékosmozgalommal kapcsolatban még bennünk levő illúziók maradékával.
  Ugyanakkor tény, hogy még csak épp hogy elindultunk. Kocsink van ugyan, de rámpánk még nincs hozzá, s a fogyatékosmozgalom helyett sem hoztunk még létre semmilyen alternatívát. Az elsőt mindenképpen el kell intéznünk jövőre, a második még erősen kérdéses.
  A magam részéről az év sikerének a kocsivásárláson kívül a Sara Royce-ot tekintem, amin idén kezdtem dolgozni, és nagyon sokat haladtam vele; bár végleges terjedelméről még sejtelmem sincs, nem tartom kizártnak, hogy jövőre megjelenésközeli állapotba jut.
  Az év kudarca egyrészt a Hyperion, amit már januárban publikálni szerettem volna, ehhez képest még most sincs kész; nem kis részben a Sara Royce vette el az energiát. Másrészt pedig a Fogyatékosok Pártja, amivel sajnos egy újabb, megítélésem szerint minden eddiginél veszélyesebb karrierista szabadította rá magát a fogyatékosokra és nem elhanyagolható körülmény, hogy az épekre is. A történtekre visszanézve azt látom: minden tőlünk telhetőt megtettünk, hogy a párt ne váljék újabb vérszívó élősdivé; nem rajtunk múlt, ha mégis az lesz.
  Sok tennivalót látok magunk előtt az újévre. Mindenekelőtt meg kell csinálnunk a rámpát, ami tavasszal égetően fontossá fog válni; és folytatnunk kell mindennapi életünk akadálymentesítését, amiben idén is tettünk lépéseket, bár a pénzhiány miatt nem nagyokat.
  Mindenképpen be kívánom fejezni a Hyperiont, és persze a Sara Royce-nak is haladnia kell. Egy-két ismeretterjesztő könyv is jórészt pihent a pártalapítási munka és a Sara Royce miatt; szeretném rendezni helyzetüket, és továbbiakról is vannak elképzelések. Tavasz óta nem haladt a Return sem, aminek nem örülök.
  Jövőre pontot kell tennünk két régóta húzódó történet végére: a családi birtok miatti kínszenvedésre és Krisz két éve tönkretett kocsijának javíttatására, a szükség szerinti kényszerítő eszközök alkalmazásával.
  Ami a fogyatékosmozgalmat illeti, talán el lehet indítani valamit, amit egy évvel ezelőtt a párt miatt félretettünk; még kutatom, hogy a párt léte nem teszi-e az ötletet idejétmúlttá vagy megvalósíthatatlanná. Magát a pártot nyilván nem a mi feladatunk lesz a törvényes működés útjára terelni, de minden tőlem telhetőt szeretnék megtenni ez ügyben. A mostani helyzetet tekintve ez nem lesz valami sok.
  Sok mindent szeretnék fejleszteni a blogon, aminek mint első betiltott művemnek igencsak megnőtt az értéke. A bejegyzéseket szeretném kategóriákba sorolni, hogy az olvasó könnyebben eligazodjék. Ideje csinálni keresőfunkciót is; most már van benne akkora szövegmennyiség, hogy értelme legyen. A Dumálót mint fölöslegeset megszüntetem; arra voltam kíváncsi, tudok-e írni ilyet, a kíváncsiságomat kielégítettem, a funkciót alig használták, nem kell.
  A birtok egészére vonatkozóan két nagy adósságom van, a látogatottsági statisztika és a két évvel ezelőtt „hamarosanra” ígért grafikus verzió. Sajnos fogalmam sincs, mikor lesz időm és energiám, hogy foglalkozzam ezekkel.
  Ígértünk egy archívumot a Fogyatékosok Pártja létrejöttének történetéről; folynak a munkálatok, de az anyag elég nagy, és egyelőre a karácsonyi előkészületek elvették tőle az időt. Bízom benne, hogy a választásokig ha mindent nem is, de valamit el tudunk mondani a polgároknak a pártról.
  A többit meg majd meglátjuk menet közben. BÚÉK!


Láng Attila D., 2005.12.29.

2005 akadálymentesítés autó fogyatékosok Fogyatékosok Pártja Hyperion irodalom LAttilaD.org Royce‚ Sara szkennelés választás

Kerényi ImreSemmi gáz

Discussion

Enter your comment:
A hozzászólásokban sem webcím, sem HTML kód nem használható.