Elszámolás.

december 27, 2015 19:00 LKP 460 visite Új hozzászólás
Észjárató

Most, hogy itt van lassan a 2016-os év, most leültem összegezni az elmúlt évet.

Az összegzés nem lehet mármint egy mérleg. Jó és rossz. Megérte vagy nem. Kellett avagy sem. A képzeletbeli mérleg serpenyőit teletömtem mindenféle kacattal. Kérdés, merre is billen.

Nem egyszerű, nem könnyű a megmérettetés.

Természetesen a legelső és a legjobb ami történhetett velem, velünk, az a január közepi öröm és boldogságözön.

Megszületett az unokánk! Sima szülés, egészséges baba és anyuka. Az apuka most nem is érdekes. Nagy melegség volt, ki is tartott az utolsó napokra is.

Ki is kellett szaladnunk megnézni. Minden rendben.


Aztán pár hónap múlva ők jöttek hozzánk. Rengeteget fejlődött addigra a csöppség. És természetesen az új anyuka is. Idomulnak egymáshoz, tanulják egymást. Természetesen tanulnak egymástól is. Ez a dolguk, ez a világ rendje.

Mindennapos a kapcsolat, hála a technika istennek. Skype, telefon, igaz, majdnem felesleges, hisz az internet sokkal többet nyújt. A képernyőn minden nap láthatom, beszélhetek vele. Látom az első lépéseit, látom, hogy figyel, hogyan edződik.

A másik gyermekkel is jól alakultak a dolgok. Lett, igaz nagy nehezen munkája, lakása. Elindult a maga életét élni. Ha nehezen is, de működik. Boldogul előbb-utóbb.


Eddig ez nagy plusz. A kellemes, a pozitív irányba billen a mérleg. Kicsi mínuszok is vannak hozzá- a kézzelfogható, az érinthető. De nagyon kicsi kellemetlenség ez manapság.


Sajnos voltak veszteségein ebben az évben bőviben. Ezek a mérleget nagyban a mínusz felé nyomják. Elvesztettünk több ismerőst, barátot is. Legfájóbb volt Izraeli barátunk elvesztése. Nagyon váratlan eset, nagy szívfájdalom.


Aztán kellemes emlékek sorjáznak: színház, mozi, koncert. Barátokkal, ismerősökkel. Nagy dumálások, családias, baráti ünnepek- születésnapok meg egyebek.


Most, hogy visszagondolok az évre, mérlegelés nélkül is azt érzem, hogy kellemes év volt. Ahogyan látszik, ha előre látható valami is, látszik, hogy ez így megy tovább jövőre is. Lesz majd látogatás a gyerekeknél, lesz nyaralás megint. Na és lesznek a barátok is.

Jó lesz ez a jövő év, a 2016!