Villámlátogatás

január 25, 2015 10:32 LKP 338 visite Új hozzászólás
Észjárató

Halálparancs a Kremlből


Az amerikai titkosszolgálatoknak egyértelmű bizonyítékaik vannak arra, hogy az orosz állam részese volt Alekszandr Litvinyenko egykori orosz állambiztonsági tiszt nyolc évvel ezelőtti londoni meggyilkolásának, és a bizonyítékokat át is adták a brit hatóságoknak - írta szombaton a The


A tekintélyes brit konzervatív napilap értesülései szerint az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) annak idején figyelte az ügyben “kulcsszerepet játszó egyének” kommunikációját Londonban és Moszkvában egyaránt. Egy bennfentes forrás a lapnak részletek nélkül elmondta: a brit hatóságoknak átadott amerikai titkosszolgálati adatokat nem lehetne ugyan bizonyítékként beterjeszteni bírósági eljárás esetén, de a brit hatóságokat az anyag meggyőzte arról, hogy “állami kivégzés történt”.


A The Daily Telegraph hozzájutott egy olyan hangfelvételhez is, amelyen Litvinyenko beszél egyebek mellett “a világ egyik legveszélyesebb bűnözője”, Szemjon Mogiljevics és Vlagyimir Putyin orosz elnök kapcsolatairól.


A nem egészen háromperces felvételen, amely egy évvel Litvinyenko halála előtt készült Londonban, az egykori orosz ügynök kijelenti, hogy Putyin és Mogiljevics “1993 vagy 1994 óta jó kapcsolatban volt egymással”.


Litvinyenko arról is beszél, hogy az Egyesült Államok által körözött Mogiljevics - aki évekig élt Magyarországon, magyar házastársa volt és a magyar állampolgárságot is felvette - az al-Kaidával is kapcsolatban állt, és fegyvereket adott el a terrorhálózatnak.


Alekszandr Litvinyenkót, az orosz állambiztonsági szolgálat (FSZB) másfél évtizede Londonba dezertált volt alezredesét 2006 novemberében, a szervezetébe juttatott hatalmas adag polónium 210-es sugárzó izotóppal ölték meg. A mérgező anyagot az eddigi vizsgálatok szerint Litvinyenko teájába csempészték bele a nyugat-londoni Millennium Hotel bárjában.


paks_mem_2.jpg


Orbánviktor beszélgetése 2015. február 15-én:


Kedves barátom, Viktor! nagyon örülök, hogy ismét hazámban, kis királyságomban láthatlak benneteket. Remélem rövidebb időre jöttetek, mint híres elődeitek. Azt hiszem, nem kell sokat beszélni, ismerjük egymást rég óta. Térjünk is a tárgyra.

Rendben Viktor barátom, kisember. Nem is kell beszélned. Olvasok a gondolataidban. Igen, felépítem neked azt a húsz-huszonöt szobás kicsi nyaralót a Krimben. Ott biztonságban lehetsz ha elzavarnak a diákok, az internetesek. És azt is olvasom a fejedben, kedves Viktor fiam, hogy az atomerűműnél keletkező plusz pénzforrásokat elosztjuk. Természetesen testvériesen.

Hohó Viktor! Szó sem lehet erről. Fele-fele!

Rendben. Mindegy is neked. De térjünk rá egy olyan piciny kérdésre, ami tudom nagyon fontos neked, Kisvityám!

Igen Medveviktorom, mondjad.

Hát a polónium ára ma nagyon magasra szökött. Nem tudom garantálni a londoni árakat. Egy adag, házhoz szállítva is legalább 3 millió dollár. Másnak még drágább, de téged szeretlek kiskirályom. Mikorra szállítsuk?

Rendben. Pénz nem számít! Nem sürgetős, csak legyen készenlétben, hiszen a következő választásig van időm még. De azt a Gyurcsányt ki kell addigra iktatnom mindenképp. Nem ellenfelem már, de fiatal korom óta gyűlölöm. Még a KISZes időkből. Mert a bulikról ő vitte haza mindig a jó csajokat. Nekem meg csak az ilyen Anikófélék jutottak. Másodkézből ő is.

Akkor megbeszéltünk mindent. Írd is alá a diplomáciai jegyzőkönyvet.

De ezek üres oldalak, Viktor!

Persze! Majd mi megírjuk odahaza, mit döntöttünk. Természetesen baráti hangulatú megbeszéléseken.

Új hozzászólás

Töltsd ki az alábbi űrlapot hozzászólás küldéséhez

Felhasználói adatok

Az üzeneted