Ybl elvtárs forog a sírban

december 12, 2014 13:03 LKP 326 visite Új hozzászólás
Észjárató

Várkert bazár- vagy mi


“az összes szakág (építész, gépész, erősáram, gyengeáram, szerkezet, mély-építés, közmű, kert ) tekintetében a 29.712 négyzetméter beépített szintre és a 6.900 négyzetméter területű kertekre cca: 1100 hibapont került rögzítésre.”


A fiatal útépítő mérnök barátom azt mondja, hogy a kirendelt építési ellenőrző hatóságot teljesen félrevezetik az építkezéssel kapcsolatban. Mikor egy hibajegyzéket felvesznek, első nekifutásra, akkor az csak egy jelzés. Jelzés, hogy tessenek kicsit javítgatni mert nem vesszük át az objektumot ennyi hibával. Aztán megtörténik az igazi felmérés. Ez már komoly akadály a starthoz. De, mint tudható, a fityisznél át lehet adni legalább négyszer is ugyanazt, míg a hatóság még nem adott erre engedélyt. De a harsona, a taps és a dicsőség az kell! Bármikor, bármi áron. Parasztvakításnak hívja a nép ezt a dolgot.


A hibajegyzéket átveszi a megrendelő, összerántja a készítőket és…. és nem történik semmi. Elkapargatnak, felmossák kétszer a betont. Ezzel máris kijavítottak vagy ötszáz hibát. Ne kérdezze senki, hogyan lehetséges ez. A buszsávban a szembejövő járművek meg elférnek, csak a sofőrök hajtsák be ezen a szakaszon a tükröket. A csatornafedeleket meg úgyis kicseréljük, hiszen természetes, hogy süllyednek eleinte.


/műszaki ellenőr barátom szerint ez a mennyiség csak a legutóbbi ellenőrzés summája. a két, ezt megelőzőben, cirka 3000 tétel van rögzítve. vagyis kezdjük elölről az építést, felújítást. nem csodálom, hogy 11 milliárd a végösszeg. És nincs még átadva. Igaz, egy fidesz közeli cég már megkapta az üzemeltetési jogot az étterem/konferencia központra. Visszaosztás indul!/


Új hozzászólás

Töltsd ki az alábbi űrlapot hozzászólás küldéséhez

Felhasználói adatok

Az üzeneted