Mit szóljak?

november 29, 2014 10:32 LKP 408 visite Új hozzászólás
Észjárató

Van egy írás, amit körbeküldtek az írói az összes elérhető platformon. A zuglói zsidók jegyzik.

Kik azok a zuglói zsidó értelmiségek akik veszik a bátorságot ahhoz, hogy az összes zugló zsidó nevében megnyilatkozzanak.

Ugye tudja mindenki, miről is beszélek? Ha nem lenne világos, ideidézem: Magyar Nemzet, Népszava, Propeller, ATV, stb.


“Schwezoff lemondását követelik


Schwezoff Dávid, a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) ügyvezető igazgatójának lemondását követeli a BZSH zuglói közössége - számol be róla csütörtöki cikkében a Népszava és a Magyar Nemzet.


A Népszava szerint a BZSH ügyvezető igazgatóját azért akarják eltávolítani, mert nyilatkozataival, legutóbbi feljelentésével zavart, bizonytalanságot kelt a hitközségben és a társadalomban. Tűrhetetlennek tartják, hogy a BZSH az ügyvezető hibájából nem hajlandó közös asztalhoz ülni a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) vezetőivel, inkább kiélezi az ellentéteket.

A Magyar Nemzet ismerteti: a BZSH zuglói körzete nyílt levelében arra kéri minden hittestvérüket, aki tenni szeretne a zsidó közösség jövőjéért, aláírásával követelje Schwezoff azonnali lemondását, hogy “a Mazsihisz és a BZSH új szellemben, nyugodt körülmények között végezze feladatát, hogy a honi zsidóság érdekeit képviselni hivatott szervezetek végre valós értékek alapján működhessenek”.


Mi a bajuk Schwezoffall? Semmi egyéb, mint a pénz. Az új, megválasztott vezető beletenyerelt valaki/k/nek a levesestáljába. Van érzésem, hogy kiknek. Ezt a harcot akarja irányítani némely zuglói akárki. Kisegér. Nekem úgy tetszik mintha fizetett szabotőrök lennének. Egy pillanat alatt előrebbenő kicsiny társaság, amelyik sehol és sosem hallatta hangját, szinte láthatatlan volt eleddig. Most, azonnal veszi a bátorságot, hogy egy tömeg (aprócska) nevében megnyilvánuljon. Mitől lettek szószólói a Schwezoff elleni hadjáratnak? Valaki megszervezte? Valaki finanszírozza? Valaki jutalmazza? Szerintem mindhárom utóbbi kérdésre, igen a válasz. A zuglóiak, ha vannak egyáltalán, eladták magukat egy tál lencséért.

Ahogy látható, a MAZSIHISZ kissé beszart Shwezofftól. Érzik, hogy tud valamit és tud tenni is. Csak legyen eléggé erős a háttere! Itt, nem hinném, hogy nagyot tévednék, Zoltai van a háttérben. Zoltai is. És a kormány. Mert a fiatalember köztudottan Zoltai embere, Zoltai meg (már) a kormányé.

Na ez az ami kissé kényelmetlenné teszi az ügyet! Ezzel együtt én az új, az újítani akaró BZSH-s vezetőnek szurkolok. Ha ezt a csatát győztesen és diadalmasan fejezi be akkor a kormánnyal is elbír. És akkor mögé áll az összes budapesti zsidó, az ország zsidósága. Még lehet belőle nagy ember.

Új hozzászólás

Töltsd ki az alábbi űrlapot hozzászólás küldéséhez

Felhasználói adatok

Az üzeneted