Reflekszióm tgm nevű írásához

augusztus 17, 2014 07:12 LKP 352 visite Új hozzászólás
Mindennapi mérgelődéseim

“”"A minden tekintetben tőle függő gyarmatán a palesztin-arab entitásoknál ezerszeresen hatalmasabb és gazdagabb Izrael úgy torolja meg az ellenállás gyermeteg és reménytelen kísérletét, hogy halomra öli a polgári lakosságot.”"”


Elemezném ezt a mondatot.


” A minden tekintetben”- itt azt jelenti, hogy nincs másképp. vagyis morálisan, politikailag, netán még erkölcsi téren is igaz az, hogy… És itt jön a folytatás, a lényeg:


“tőle függő gyarmatán”- vagyis az izraeli hódítók elorozták, megszállták a “Palesztin” országot. Elrabolták a kincseit, nyersanyagait és kvázi rabszolgaként kezelik a bennszülötteket. A palesztinokat, természetesen.


“a palesztin-arab entitásoknál ezerszeresen hatalmasabb és gazdagabb Izrael”- ezt a matekot azért szeretném megérteni. Miért épp ezerszer hatalmasabb? Mert, hogy ennyivel erősebb, azt elhiszem. Naná! Erősebb, mert erősebbnek kell lennie az ellene forduló “entitásoknál”. Hiszen ha gyenge lenne, akkor már rég elpusztította volna az a bizonyos palesztin-arab közösség. Hatalmasabb? Mit jelent? Létszám? Terület nagysága? Cöcö! Akkor egyik adat sem fedi a valót!


“úgy torolja meg az ellenállás gyermeteg és reménytelen kísérletét, hogy halomra öli a polgári lakosságot.”- megtorolja? Védekezik! Nincs más amit tehetne. Ha nem védi meg a határokat, a zsidó állampolgárokat, ha nem pusztítja el a rakétákat, akkor vége Izraelnek. Ami a gyermeteg és reménytelen ellenállást illeti, hát nem tudom. Ha az emberfia parasztportája lenne veszélyeztetve csúzlival lövöldöző gyerekek kavicsaitól akkor beszélhetnénk gyermeteg ellenállásról? Nem! Ez nem védekezés lenne még akkor sem. Támadás a birtok ellen. És a tulaj is védekezne. Ha nem nevetne a gyermeteg akción.


“halomra öli a polgári lakosságot”- ez már-már hisztériakeltés a szerző részéről. A halomra ölés a magyar nyelvben nem egy háborús helyzetre jellemző, hanem egy másfajta eszközt egy bizonyos harci, vagy más cél érdekében. Ugye érthető a hasonlat így is? Igen, én is arra gondolok amire a cikk szerzője. Halomra gyilkolták a zsidókat a világháborúban. De az Izrael állam és a palesztinok viszonyát kissé undorító összevetni a nácik és a holokauszt áldozataival.


Mindezt Tamás Gáspár Miklós írja.

Soha többé nem olvasok tgm.et! Nincs, nem létezik, kiiktattam. Náci ez, akárhogyan is nézem.

Új hozzászólás

Töltsd ki az alábbi űrlapot hozzászólás küldéséhez

Felhasználói adatok

Az üzeneted