593/593 · 100%    
Nicky

2000–2003
172 ezer szó

 
A Nicky első változatát 1994-ben kezdtem írni, s 1999-ben félbehagytam. Nem tetszett. Nem fejezte ki, amit mondani akartam, a szálakat is összekuszáltam. Publikálni publikáltam ugyan, öt év munkája volt benne, de nem szerettem, s ahogy telnek az évek, egyre kevésbé szeretem. A stílusa olyan nehézkes és értelmetlenül cirkalmas, hogy ha nem emlékeznék rá, el se hinném, hogy én írtam.
  2000-ben nekivágtam újra, de ezúttal két és fél év után beláttam, hogy még mindig nem jó. Ezt is félbehagytam; ezt is publikáltam; ezt sem szeretem.
  Azért teszem közzé őket, mert azért mégiscsak sok jó ötlet van bennük, és akadt egypár olvasó, aki gyerekbetegségei ellenére szerette ezt a regényt.
  
  Történetünk a 22. század közepén játszódik a vidéki Angliában, ahol a négy fiút nevelő Lane házaspár szeretne most már egy kislányt is. Hát vesznek egyet. R. Nicolette Lane egyike a kor mindenfelé elterjedt, az asimovi három törvényt követő háztartási robotjainak, de van egy különlegessége: őt a gyereküknek tekintik, nem a tulajdonuknak.


ENGLISH INTRO

An unfinished novel, second version, on a little girl in the 22nd century rural England where the Lanes, raising up four sons, would like a girl now. So they purchase a girl robot.